+30 6945463801 Αθήνα, Αττική
hero image
Ηχο - θεραπευτικές Ενεργοποιήσεις
 

Κατά τη διάρκεια μιας ηχοθεραπείας (60’-120’), δημιουργούνται θεραπευτικές συχνότητες και δονήσεις που διεγείρουν και εναρμονίζουν το ενεργειακά μας πεδία. Καθώς ο ήχος ταξιδεύει πάνω στο φυσικό σώμα,  αυξάνετε η ροή της ενέργειας, εναρμονίζοντας μας και φορτίζοντας μας θετικά. Πολλοί αναφέρουν πως χάνουν την αίσθηση του χρόνου και χώρου για κάποια λεπτά, άλλοι νιώθουν κρύο / ζέστη / παλμούς  κ δόνηση σε μέρη του σώματος και στο δέρμα.

Οι ήχοι ωθούν το μυαλό να «αφεθεί» και επιτρέπει στον ακροατή να εισέλθει σε μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης. Τα λεγόμενα κύματα Θήτα. Στη κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης ενεργοποιείται μία γενικά ωφέλιμη διαδικασία και αρχίζει η φυσική λειτουργία αυτοίασης του οργανισμού.

 


 

 
Τι μπορεί να βιώσετε κατά τη διάρκεια και μετά από μια Ηχοθεραπευτική ενεργοποίηση:
♦ Βαθιά κατάσταση χαλάρωσης
♦ Εναρμόνιση σε κυτταρικό επίπεδο
♦ Απελευθέρωση εντάσεων από το σώμα και το νου
♦ Απελευθέρωση αρνητικών προτύπων
♦ Ενίσχυση των ανοσολογικών αντιδράσεων του σώματος
♦ Ενεργοποίηση μηχανισμών αυτοθεραπείας 
♦ Γενική διέγερση της υγείας, αναζωογόνηση και αναδόμηση
♦ Ενισχυμένη συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα 
♦ Αίσθηση χαράς και ξεκούρασης και γενικής ευεξίας
♦ Καλύτερο ύπνο 
♦ Ήρεμη αναπνοή και σταθερό καρδιακό ρυθμό
 

https://www.facebook.com/www.armoniasis.gr


 


Οι εκπαιδεύσεις μου γύρω από τα γκονγκ και την ηχοθεραπεία, άρχισαν το 2013 στο πρώτο εκπαιδευτικό για Gong Masters στην Ελλάδα με τους GongLoveArtLab. Εκπαιδεύτηκα στο Introduction & Intermediate Course in Tuning Forks to 2014 με την Αντιγόνη Τσεγγελή. Το 2016 στη Βερόνα της Ιταλίας με το ‘The Way of the Gong’ GMT, με τους Don Conreaux, Aidan Mc Intyre, Christof Bernhard και Livia Barbosa. Το 2017 στο Brighton της Αγγλίας στο BAST for Group Sound Therapy, με την Lyz Cooper. Μεταξύ το 2018-2019 ολοκλήρωσα τις εκπαιδεύσεις για το Ηχομασάζ I, II, III & IV στην ακαδημία Peter Hess® στην Ελλάδα, με δάσκαλο τον κ. Νίκο Αβραμίδη.

 

Ηχο - θεραπευτικές Ενεργοποιήσεις με Γκονγκ

Χαλαρώστε και απαλλαχτείτε από πόνους και εντάσεις. Ενεργοποιήστε το σώμα και το νου σας μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι ήχων και δονήσεων. 

Θεραπευτικοί ήχοι και δονήσεις συνθέτουν την εμπειρία ενός «ηχολουτρού» με τα Γκονγκ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Καθώς "λούζεστε" με συμπαντικές/κοσμικές συχνότητες, ήχους και δονήσεις, βιώνετε κυριολεκτικά μια ενεργειακή κάθαρση. Ένα Ηχητικό ‘λουτρό’, σας καθαρίζει από βαριές ενέργειες επιτρέποντας στο πραγματικό φως σας να λάμψει!

Τα ηχητικά λουτρά με Γκονγκ και άλλα όργανα έχει αναφερθεί ότι:
► ενεργοποιούν τους μεσημβρινούς
► επιφέρουν ηρεμία στο νευρικό σύστημα
► επιβραδύνουν την αναπνοή και ρυθμίζουν τον καρδιακό παλμό και την κυκλοφορία του αίματος
► ανακουφίζουν από πόνους, υπέρταση, αϋπνία, κατάθλιψη
► μειώνουν το άγχος και απαλλάσσουν από ακατάπαυστες και σκόρπιες σκέψεις
► ενισχύουν τις οργανικές λειτουργίες
► ρυθμίζουν την πέψη, βελτιώνουν τη  μνήμη, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα
► βαθιά χαλάρωση και απολαυστική αίσθηση ξεκούρασης και ξαλαφρώματος
► τονώνουν και εναρμονίζουν τα κύματα του εγκέφαλου, προκαλώντας ισορροπία και βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών 
► καθαρίζουν την αύρα από βαριές ενέργειες και τη φορτίζουν θετικά 
► αποφορτίζουν συμπτώματα εξάρτησης και στέρησης
► βοηθούν στο σπάσιμο φραγμών και αρνητικών οι περιοριστικών πεποιθήσεων

Μία ηχοθεραπεία με Γκονγκ (60’-120’), διεξάγεται συνήθως σε ήσυχους, ευχάριστους, κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Κατά τη διάρκεια ενός Ηχητικού ‘λουτρού’ με Γκονγκ, θα κληθείτε να ξαπλώσετε άνετα και να επιτρέψετε στο σώμα και στο νου σας να λάβουν και να βυθιστούν σε μία τεράστια γκάμα αρμονικών ήχων και δονήσεων από τα πλανητικά Γκονγκ της Paiste, από Κρυστάλλινες και Κλασικές ηχογαβάθες, διάφορα κρουστά, windchimes, rainsticks, τύμπανα, kalimbas και άλλα. Οι ήχοι που ακούτε και νοιώθετε σας πλοηγούν σε ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.

Οι πολύχρωμοι ήχοι και πολλαπλές συχνότητες, ωθούν το μυαλό να παραδοθεί από την λειτουργία της εκλογίκευσης και τότε μπορείτε να εισέλθετε σε μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης. Σε αυτή την κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης ενεργοποιείται η φυσική λειτουργία αυτοίασης του οργανισμού.

Ασκήσεις γιόγκα (άσανες) ή κάποιες ήπιες διατάσεις πραγματοποιούνται συνήθως στην αρχή μιας ηχοθεραπείας με Γκονγκ, προετοιμάζοντας έτσι το σώμα και το νου για την στάση χαλάρωσης που θα κληθεί να πάρει, ώστε να καταφέρει να λάβει το μέγιστο της θεραπείας που θα ακολουθήσει. 

 
 
 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για μια ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΓΚΟΝΓΚ

ΠΡΙΝ
• Ελάτε με ελαφρύ στομάχι. Πιείτε αρκετό νερό πριν. Αποφύγετε τον καφέ, το κάπνισμα, αλκοόλ και φάρμακα που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. 
• Να φοράτε άνετα ρούχα.
• Απενεργοποιήστε τα κινητά σας τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που ενδέχεται να προκαλέσουν απρόσμενους θορύβους πριν την είσοδο σας στον χώρο. Καλύτερα ακόμα, αφήστε τα έξω από το δωμάτιο ή στο αυτοκίνητο μειώνοντας την ακτινοβολία στον χώρο.
• Μεταλλικά αντικείμενα που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα, κοσμήματα, σκουλαρίκια κλπ, προτείνεται να έχουν αφαιρεθεί από πριν.
• Εσωτερικά στην αίθουσα δεν φοράμε παπούτσια, οπότε να φοράτε ζέστες κάλτσες στη σωστή θερμοκρασία για εσάς.
• Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα στρωματάκι γιόγκα, κάμπινγκ ή γυμναστηρίου. Μπορείτε να φέρετε κ ένα μαξιλάρι, μια ζεστή κουβέρτα ή υπνόσακο για βαθύτερη χαλάρωση. Πολλοί φέρνουν και μαξιλαράκι για τα μάτια.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΓΚΟΝΓΚ
• Αποφεύγετε το κάπνισμα ή τον καφέ / μαύρο τσάι / αναψυκτικά, βαρύ φαγητό και πολύ φαγητό.
• Πιείτε άφθονο καθαρό νερό.
• Αποφύγετε να κάνετε ντους την ίδια μέρα.
• Αποφύγετε την υπερβολική συζήτηση. Αν μπορείτε, μπείτε σε σιωπή ως την επόμενη ημέρα.
• Αποφύγετε τοξικούς χώρους / άτομα / δραστηριότητες, όσο μπορείτε.
• Για τις επόμενες ώρες, επιλέξτε δραστηριότητες που προάγουν τη χαλάρωση, προκειμένου να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η σωματική και ψυχική ευεξία και τα θεραπευτικά αποτελέσματα του ολιστικού συντονισμού του γκονγκ, τα οποία συνεχίζουν να αντηχούν στο σώμα και μετά τη συνεδρία.

Σημείωση: Οι παρεχόμενες πληροφορίες προορίζονται να σας δώσουν εργαλεία ώστε να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής και την προσωπική σας ευημερία. Δεν προτείνονται ως υποκατάστατο οποιασδήποτε θεραπείας που έχει συνταγογραφηθεί ή συνιστάται από το γιατρό σας ή από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας. Λάβετε υπόψιν πως όλες οι θεραπείες που προσφέρονται εδώ δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα και τη συνταγή του γιατρού σας.

Αντενδείξεις: Τα άτομα με βηματοδότη ή σε φαρμακευτική αγωγή, συνιστάται να μην συμμετέχουν σε συνεδρίες ηχητικής θεραπείας. Γυναίκες κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, με (IUD), άτομα με βηματοδότες, μεταλλικά εμφυτεύματα, ή σε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις και ίσως να μην επιτραπεί η συμμετοχή τους στην ηχοθεραπεία με Γκονγκ. Ενημερώστε με αν θέλετε να συμμετάσχετε στην ηχοθεραπεία ή για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο εναλλακτικών ηχοθεραπειών για εσάς.

Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα ιατρικού ιστορικού καθώς και μία φόρμα συναίνεσης πριν από κάθε συνεδρία.

 

 

Ηχομασάζ (Peter Hess ®)


Η τέλεια ανακούφιση από πόνους, στρες και υπερφορτωμένες σκέψεις.

Το Ηχομασάζ (Peter Hess®), είναι μια ατομική συνεδρία (60’), όπου ξαπλώνετε άνετα σε ένα τραπέζι του μασάζ και οι ηχογαβάθες τοποθετούνται πάνω στο σώμα σας, διαδοχικά.

Κρούοντας τες με ειδικούς επικρουστήρες  δημιουργούν αρμονικούς ήχους και παλμικές δονήσεις προσφέροντας στο σώμα ένα μασάζ, χαλαρώνοντας τους μυς και ταυτόχρονα παρασύροντας το νου, σε βαθύτατη χαλάρωση και ανακούφιση από όποιους πόνους, στρες και νοητική βαβούρα. Πολλές φορές ολοκληρώνεται η πρακτική με ένα μικρό γκονγκ για το 'κλείσιμο' της αύρας και ένα τελικό ενεργειακό 'σκούπισμα'.

Η συγκεκριμένες τεχνικές  αναπτύχθηκαν από τον Γερμανό φυσικό και πρωτοπόρο, Peter Hess®. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επηρεάζουν θετικά το σώμα και τα συναισθηματικά επίπεδα του δέκτη.

Οι αρχές ενός ηχομασάζ Peter Hess® είναι:
• ο σεβασμός
• η ολιστική προσέγγιση
• χρήση του ηχητικού κενoύ και απαλότητας: "less is more"
• ακούγοντας τις ανάγκες του ατόμου κάθε δεδομένη στιγμή


 

 

 

"Φωτεινό Σώμα"  Διπλή Θεραπεια - ΝΕΟ

 


"Φωτεινό Σώμα"  Διπλή Θεραπεια - ΝΕΟ
Ηχοθεραπεία & Χαλαρωτικό Μασάζ (με 2 θεραπευτές παρών) 60'-90'

Ένας υπέροχος συνδυασμός μάλαξης σε όλο το σώμα από τον έναν θεραπευτή-μασέρ, ενώ δέχεστε ηχοθεραπευτικές συχνότητες, ήχους και δονήσεις που σας οδηγούν σε ακόμα βαθύτερη αρμονία και ευδαιμονία, καθώς παίζω στον ίδιο χώρο, τις ηχογαβάθες και τους μελωδούς καθόλη την διάρκεια της συνεδρίας σας.

Η συνεδρία είναι σχεδιασμένη για καθέναν που επιθυμεί μια πολύ βαθιά χαλάρωση σε όλα τα επίπεδα και στρώματα (φυσικό σώμα & ενεργειακά σώματα).

 

Ηχοθεραπεία με Ηχογαβάθες

Ξεπεράστε περιοριστικές πεποιθήσεις, πόνους, φοβίες, εθισμούς πιο εύκολα απ’ ότι νομίζατε.

Κρυστάλλινες Ηχογαβάθες
Κατά τη διάρκεια μιας Ηχοθεραπευτικής συνεδρίας (30’-60’), οι κρυστάλλινες ηχογαβάθες παίζονται χωρίς να αγγίζουν το σώμα του συμμετέχοντα. Είναι μια βαθιά εμπειρία.
Ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν κάποιος θέλει να ξεπεράσει ή να κοιτάξει βαθύτερα πεποιθήσεις ή θέματα που βασανίζουν και απασχολούν, τόσο στο συνειδητό όσο και στο υποσυνείδητο πεδίο. 

Μία Ηχοθεραπευτική συνεδρία μπορεί να εμπεριέχει τραγούδι, φωνή και άλλα όργανα.
Οι Κρυστάλλινες Ηχογαβάθες είναι κατασκευασμένες από καθαρό χαλαζία 99% , και παράγουν έναν καθαρό κρυστάλλινο ήχο, ισχυρό και πολύ ξεχωριστό. Λειτουργούν με εκπληκτικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις κλασικές ηχογαβάθες, καθώς μπορούν να ενεργοποιήσουν και να φέρνουν εστίαση όπως όταν ένα βέλος βρίσκει με επιτυχία τον στόχο του. Ο ήχος τους μοιάζει περισσότερο με μια ακτίνα λέιζερ, σε σύγκριση με τις κλασικές ηχογαβάθες.
Είναι επίσης υπέροχοι σύντροφοι διαλογισμού και χαλάρωσης, καθώς και μέρος του «συνόλου» μιας ηχοθεραπείας με Γκονγκ.

Μεταλλικές Ηχογαβάθες
Οι ‘κλασικές’ μεταλλικές Ηχογαβάθες, ή αλλιώς ‘Θιβετιανικές’ ή των ‘Ιμαλαΐων’, είναι μια αρχαία τεχνολογία, περίπου 2500 ετών, για την τόνωση των εγκεφαλικών κυμάτων και των υγρών στο σώμα μας. Δημιουργούν έναν ηχητικό παλμό που «παίζει» με τον εγκέφαλό μας, προσφέροντας χαλάρωση και ανακούφιση, κυρίως από τον πόνο και το στρες.

Κατασκευασμένες από διάφορα μέταλλα και σε διάφορα μεγέθη και νότες, χρησιμοποιώντας ειδικούς επικρουστήρες, δημιουργούν μια σειρά αρμονικών ήχων και δονήσεων. Πολλές ηχογαβάθες είναι «συντονισμένες» σε συγκεκριμένες συχνότητες, Hertz, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένα μέρη του σώματος, αν και μια ηχογαβάθα καλής ποιότητας θα φτάσει σε μια τεράστια γκάμα αν όχι σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.

 

 

 

Διαλογισμός / Οραματισμός / Θεραπευτική Χαλαρώση


Νοητική, συναισθηματική και σωματική χαλάρωση και στοχασμός.
 

Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί και οραματισμοί είναι ένας ακόμα τρόπος για την απελευθέρωση του στρες και της έντασης, δίνοντας στο σώμα και το μυαλό την ευκαιρία να ευθυγραμμιστούν, να χαμηλώσουν τις εντάσεις ώστε να ενεργοποιήσουν μια πολύ βαθιά θεραπεία αρχίζοντας μια σειρά από διάφορες διαδικασίες αποκατάστασης.
 

Ο διαλογισμός και ο οραματισμός με τακτική πρακτική φέρουν μεγάλη βοήθεια σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ο δε συνδυασμός με άλλες θεραπείες καθώς και με τη προσευχή, φέρνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για όποιους αναζητούν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους. 
 

Κάποια Οφέλη του Διαλογισμού και του Οραματισμού:
♦ Μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού
♦ Μείωση του άγχους και της κατάθλιψης
♦ Καλύτερη σύνδεση και σχέση με το σώμα σας
♦ Καθαρισμός από περιττές και ακατάπαυστες σκέψεις, μεγαλύτερη νοητική διαύγεια, συγχρονισμός των δύο ημισφαιρίων
♦ Ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτοθεραπείας
♦ Εστίαση σε πραγματικούς στόχους 
♦ Πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες από ανώτερα πεδία 
♦ Καλύτερη ποιότητα της ζωής και εναρμόνισης με το περιβάλλον
♦ Μεγαλύτερη και πιο ποιοτική ψυχική ευημερία

 


Μουσική, ήχοι, παρατήρηση της αναπνοής, απαλά τεντώματα, κινήσεις, μουρμουρητά, τραγούδι και περπάτημα, μπορούν να ενσωματωθούν σε έναν διαλογισμό ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Κάποιοι τύποι διαλογισμών που προφέρονται:

Στοχαστικοί διαλογισμοί αγάπης:
βοηθούν να οραματιστείτε τη ροή της αγάπης στη ζωή σας, όπως με μέλη της οικογένειας σας, φίλους και άλλους, ομάδες, μέρη ή περιστάσεις που μπορεί να παρουσιάζουν μια πρόκληση για εσάς.

Ευγνωμοσύνης:
αυξήστε τη θετικότητα και την ευημερία σας μειώνοντας το άγχος και το στρες, καλλιεργώντας τη θεραπευτική δύναμη της ευγνωμοσύνης στη καθημερινότητα σας αρχίζοντας από το εδώ και τώρα.

Μάντρα ή Τραγουδιστοί:
χρησιμοποιώντας μια λέξη, φράση, πρόταση ή θετική δήλωση, τα επαναλαμβάνεται ρυθμικά, ώστε να βρείτε την εστίασή σας. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε νοητική ηρεμία και αυξάνονται τα θετικά συναισθήματα, φορτίζοντας το ενεργειακό σας πεδίο σας με θετικά ιόντα, καθώς οι λέξεις εκπέμπουν ενέργεια.

Ευαισθητοποίησης:
με την παρατήρηση των σκέψεων, των αισθήσεων και των συναισθημάτων μας χωρίς κρίση, επιτρέπουμε σε ότι υπάρχει απλώς να υπάρχει, με πλήρη αποδοχή και χωρίς να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά. Απλώς αναγνωρίζουμε τη ζωή, τον κόσμο και τον εαυτό μας, όπως είναι, διευρύνοντας την αίσθηση της αντίληψής μας, την αταραξία και την υπομονή.

Οραματισμοί:
σας βοηθούν να προετοιμαστείτε για ευκαιρίες υψηλής απόδοσης, όπως αθλητικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και διαπραγματεύσεις και πολλά ακόμα.

Σαρωτικοί:
μετακινώντας την προσοχή μας διαδοχικά πάνω στο σώματός μας, παρατηρώντας, απελευθερώνουμε εντάσεις, χαλαρώνοντας τους μύες, τα οστά και την αναπνοή μας κερδίζοντας αναζωογόνηση και αυτογνωσία.

Περιπατητικοί:
σας βοηθούν να είστε στο παρόν, στην κάθε παρούσα στιγμή, όπου κι αν βρισκόσαστε. Αυτή η τεχνική είναι ο τέλειος τρόπος συγχρονισμού του μυαλού και του σώματός σας. 

 

 


Θεραπευτική Χαλάρωση

Η χαλάρωση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε περιπτώσεις υψηλού στρες, συναισθηματικού / ψυχικού τραύματος και τάση μη-γείωσης.

Μια απλή, όμως βαθιά θεραπευτική θεραπεία με τα ακόλουθα οφέλη:
♦ Ισορροπεί το νευρικό σύστημα και τα ημισφαίρια του εγκεφάλου
♦ Συντονίζει το σώμα με τους φυσικούς του κύκλους
♦ Δημιουργεί ζωτικές συνδέσεις στο σώμα
♦ Προωθεί την επούλωση των τεταμένων τενόντων, των μυών και των συνδέσμων
♦ Ισορροπεί το άγχος και το στρες
♦ Χαλαρώνει την ένταση των μυών
♦ Ανοίγει τα ενεργητικά μονοπάτια, επιφέροντας ανακούφιση  σε πόνους 
♦ Προάγει την ομοιόσταση στο σώμα
♦ Καθαρίζει & εναρμονίζει το αυρικό πεδίο (την αύρα).

Μια θεραπεία βελτιώνει την πνευματική διαύγεια, την εστίαση και τις γνωστικές λειτουργίες. Είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να εναρμονίσουμε τα ενεργειακά μας σώματα και τα εγκεφαλικά ημισφαίρια και να φέρουμε όλη μας την παρουσία στο εδώ και τώρα. 

Η χαλάρωση συνδυάζεται άριστα  με διαλογισμό/οραματισμό καθώς και όλες τις θεραπείες των ολιστικών μασάζ. Υπάρχει και δυνατότητα διεξαγωγής ως αυτόνομη συνεδρία με οδηγό την αναπνοή και προφορικές οδηγίες.